Avrupa'daki Ermeni diasporasının iddialarını dayandırdıkları kitabın Fransızcası'nda 5 bin olan maktul Ermeni sayısı, Almanca çevirisine on kat artırılarak 50 bin olarak geçirilmiş.
Dünya Bülteni /Haber Merkezi
Ermeni iddialarının dayandırıldığı ilk belge olarak bilinen kitapta rakamlarla oynandığı ortaya çıktı. 1915-16 yıllarında yazıldığı iddia edilen kitapta dört yıl sonraki olayların da yer alması ayrıca kitabın nasıl tahrif edildiğini gösteriyor.
Takvim Gazetesi'ne konuşan Yazar Aytunç Altındal, Avrupa'daki Ermeni diasporasının elden ele dolaştırdığı ve açıkça yalan rakam ve tarihlerle dolu olan kitabın perde arkasını anlattı.
Altındal, "Ermeniler, 1915-1922 arasında 1.5 milyon kişinin öldürüldüğünü iddia ediyor. Ancak, iddiaları yalan bir kitaba dayanıyor" dedi.
İNGİLİZ İSTİHBARATININ HAZIRLATTIĞI BELGE
Altındal, konuşmasında Ermeni iddialarıyla ilgili konuşmasında şunları söyledi: "1915'ten itibaren sahte belgeleri yaydılar. En önemlisi işte bu elimdeki kitapçık. Bunu hazırlayan da, Osmanlı vatandaşı, Harput'ta Kaymakamlık yapmış bir bedevi şeyhi. Faiz el Ghocein. Bu adam sonra İngiliz İstihbaratı'nın kurduğu Al-Kahtaniye ve Al-Ahd adlı bölücü örgütlerin üyesi olduğu için, 2 yıl hapis yatmış. Sonra İngilizler, Hindistan'a kaçırmış. Bombay'da o hızla bu sahte belgeyi hazırlamış. 48 sayfalık bir kitapçık. İngiliz istihbaratının yazdırdığı kitapta, ilk kez 1,5 milyon Ermeni'nin Türkler tarafından öldürüldüğünü yazıyor! Kitabın ön sözünde 1916'da yazıldığı belirtiliyor. Bu broşür 1917'de basılmış. 1,5 milyon Ermeni'nin1915-1922 yılları arasında katledildiği iddia ediliyor dünyada. Soykırım iddiasını bile 21 Eylül 1916'da kitabında bilmiş. Tamamen uydurmuş"
5 BİN BİR ANDA 50 BİN OLUVERMİŞ
"Broşürün adı Temoignane (Tanıklık ettim). 'Ermenilerin nasıl öldürüldüğüne tanık oldum' diyor. Bu kitap Fransızca'dan 1 yıl sonra Almanca'ya çevriliyor ve ön söz ekleniyor. Bunu yazan Masonlar. Kitap Zürih'te basılıyor. Orelli Fussi... Bu Masonlar'ın yayınevi. Yıl 1918. Broşürün aynısı fakat ön sözü Round Table diye bir Mason grup tarafından yazılmış. Şimdi işin ilginç yanına gelelim. Fransızca olanında, yani ilk baskıda, bir Kürt'ün, Trabzon ve Erzurum'da 5 bin Ermeni'yi tek başına öldürdüğü yazıyor. Hem de üç ay içinde! "Ben bu Kürt ağası ile konuştum, bu Ermenileri bizzat ben öldürdüm dedi adam" diye yazmış. Bunu bir kenara bırak, 2. kitaba, Almanca çevirisine gelelim. Burada rakam 50 bine çıkıyor. Aynı Kürt bu defa '50 bin Ermeni'yi tek başıma öldürdüm' diyor."